укр

eng

Дефіцит робочої сили в Польщі останнім часом тільки посилюється - експерти

"Роботодавці Польщі серйозно стурбовані тим, що дефіцит робочих рук в країні останнім часом тільки посилюється, в той час, як потреба в працівниках постійно зростає”, - розповіла порталу sadyogrody.pl. Гражина Тжипйот, керівник Департаменту демографії та економічної статистики в Економічному університеті м. Катовіце.

За словами експерта, саме українці зараз є найбільш затребуваними серед роботодавців Польщі, проте, повністю задовільнити потребу робочих рук за рахунок заробітчан з України все ж не вдасться.

"Донедавна, в Польщу, в основному, імігрували мешканці Західної України. Після 2014 року, відсоток заробітчан збільшився вже за рахунок переселенців із центральних і східних регіонів України. Сьогодні основна категорія мігрантів з України — це люди у віці від 25-35 років" - повідомляє Мирослава Керик, президент Фонду "Наш вибір".

"Ми хочемо полегшити процедуру працевлаштування заробітчан у Польщі. Зараз у нас працює досить великий відсоток українців. За перші три квартали 2017 року близько 137 тисяч. іноземців подали заявки на отримання дозволів на проживання в Польщі. Приблизно 65% таких запитів належали саме українським заробітчанам”, - розповів Станіслав Швед, заступник міністра сім'ї, праці та соціальної політики Польщі.

"Іноді складається ситуація, коли українці, які пропрацювали вже певний час у нас, при тому, стали більш кваліфікованими, потім переїжджають в Німеччину у пошуках більш перспективної та високооплачуваної роботи. Ситуація на ринку праці є мінливою, а розвиток подій не завжди можна передбачити. Так, згідно останніх соціологічних опитувань, у Польщі останнім часом зростає попит на працівників з Бангладеш, Непалу або та Індії”, - додає Станіслав Швед.

sadyogrody.pl

 

новини

Україна

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити