укр

eng

Світовий ринок продуктів переробки овочів та фрукті буде зростати на 2-3% щорічно

Zion Market Research опублікували звіт про головні тенденції на ринку плодоовочевої переробки.

Згідно зі звітом американської консалтингової компанії Zion Market Research, світовий ринок все більше потребує фруктів та овочів, які пройшли глибоку переробку. У 2014 році ця галузь сягнула 203,3 млрд USD, а у 2020 році очікують росту до 319,9 млрд USD, а це 7,9% росту з 2016 до 2020.

Ринок плодоовочевої переробки досить швидко еволюціонує, щороку збільшуються інвестиції в цей сектор, крім того, інтенсивно зростає експорт в країнах з більш-менш розвинутим виробництвом. Такі види обробки, як сушіння, консервування, заморозка, приготування джемів та соків, особливо популярні через те, що продовжують термін реалізації та придатності продуктів, а це допомагає споживачам отримувати поживну та корисну продукцію протягом всього року.

Розвитку галузі сприяє зміна звичок у споживанні продуктів харчування. Потреба у доступних свіжих та здорових продуктах, які не потребують довгого приготування, щороку зростає. На розвиток галузі також впливає і підвищення купівельної спроможності населення та урбанізація суспільства загалом. Це, в свою чергу, стимулює розвиток технологій переробки фруктів та овочів.

За даними Zion Market Research, майже половину цієї продукції виробляють зі свіжих фруктів, а частка консервованих продуктів є найбільшою. У 2014 році частка консервованих овочів та фрукті в світовому ринку продуктів харчування і фрукти становила 20%. Очікують, що згодом ця частка буде зменшуватись за рахунок збільшення споживання свіжої продукції на хвилі популяризації здорового харчування.

Північна Америка є найбільшим споживачем продуктів плодоовочевої переробки в цьому регіоні, де в основному зростає споживання заморожених овочів, фрукті та ягід в США та Канаді. Потреба у перероблених фруктах та овочах за останні 5 років різко виросла і в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які розвиваються. Втім, ситуація в цьому регіоні є дуже неоднорідною. Зараз Китай – світовий лідер із експорту перероблених фруктів та овочів, а в Індії, яка є одним з найбільших виробників свіжих фруктів та овочів, переробка поки що розвинута дуже слабо.

переробка

фрукти

овочі

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити