укр

eng

Виробники нішевої продукції мають шанс виходу на ринки ЄС - Трофімцева

Вирощування та переробка нішевих культур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній. 

Про це заявила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

«Нішеві культури, до яких ми зараховуємо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи та ягоди, або свіжу зелень чи часник, мають на сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва. Перевага полягає в тому, що в цих нішах поки що відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності», ? наголосила Трофімцева.

За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва тому, що це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.

«Ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», ? зауважила заступник міністра.

Трофімцева розповіла, що серед пріоритетів Мінагрополітики є диверсифікація українського аграрного експорту. Також міністерство все більше переорієнтовує інструменти державної підтримки на малого та середнього виробника.

«Нішеві культури, на моє особисте переконання, є сьогодні цікавим, перспективним, прибутковим напрямком розвитку агробізнесу саме в сегменті малих та середніх компаній. Ми, з боку міністерства, в тісній співпраці з профільними асоціаціями, будемо надавати всебічну підтримку ? від інформаційної до організаційної та іншої для успішної роботи наших виробників та експортерів як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках», ? резюмувала заступник міністра.

Джерело: agravery.com

нішеві продукти

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити