укр

eng

Українці купують свіжу ягоду за рекордно високими цінами

Сезон свіжої ягоди розпочався ще місяць тому, але ціни на неї досі тримаються на рекордно високих показниках.  Зростання ціни, в порівнянні з минулими роками, пояснюється аномальними погодніми умовами цього сезону - через холодну весну сезон збирання  суниці садової у відкритому ґрунті та ранньої черешні затримався на 10-14 днів. Фактично, більшість господарств Півдня та Закарпаття розпочали збирати врожай тільки на цьому тижні.

За даними «Інфо-Шувар», сьогодні на найбільших оптових ринках країни, суниця пропонується за 25-40 UAH/кг ( 0,89-1,42 €/кг). Це в 1,5- 2 рази дешевше ніж на минулому тижні, втім у другій половині травня 2016 року ця ягода коштувала майже на 30% дешевше. Найдешевша суниця сьогодні пропонується на ОРСП «Шувар» у Львові та на ринку «Нежданний» у Херсонській області, тут продавці погоджуються продавати ягоду по 22-30 UAH/кг ( 0,78-1,07 €/кг). На ринку «Столичний» у Києві суниця пропонується за ціною 30-40 UAH/кг ( 1,07-1,42 €/кг).

Ціни на черешню на оптових ринках поки що тримаються на стабільному рівні, хоча пропозиція зростає щодня. Сьогодні черешню на «Шуварі» можна купити за ціною 37-40 UAH/кг(1,31-1,42 €/кг), а на ринку «Нежданний» у Херсонській області ягоду пропонують по 30-40 UAH/кг (1,07-1,42 €/кг).

Як повідомляють в «Інфо-Шувар», найближчими днями зниження ціни на ягоду прискориться, але загалом протягом всього сезону ця продукція може коштувати дорожче ніж в попередні роки. Високі ціни сформуються внаслідок холодної весни, та кількох хвиль приморозків у другій половині квітня та на початку травня. Саме через приморозки зазнали втрат виробники суниці  в Центральних та Західних регіонах країни, які традиційно починають виходити на ринок ближче до середини липня. Врожай черешні також буде невисоким, бо через холодну дощову погоду виникли проблеми із запиленням дерев в садах Південних регіонів

Іnfo.shuvar.com

 

суниця

ціни

приморозки

черешня

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити