укр

eng

Україна продовжує нарощувати експорт тепличного огірка

Показники міжнародної торгівлі українським тепличним огірком помітно покращились в порівнянні з минулим роком.  Як повідомляє «Інфо-Шувар», за перші 4 місяці сезону Україна експортувала майже 2 тис. тонн огірків. У минулому році за той самий період обсяг експорту в цей період склав трохи більше 1,3 тис. тонн.

Білорусь поки що залишається найбільшим  покупцем українського огірка, до цієї країни було відправлено майже 60% експортного обсягу. На другому  місці за обсягами закупок знаходяться  Польщі з часткою 35%

Збільшення експорту огірка в цьому році спостерігається не зважаючи на  відносно невелику пропозицію огірка в Україні та  високі ціни на нього. Через прохолодну весну  визрівання огірка в теплицях відбувається дуже повільно, тому пропозиція на внутрішньому ринку помітно менша ніж зазвичай. Саме ці фактори є головними причинами того, що огірок в Україні сьогодні коштує майже в 2 рази дорожче ніж рік тому. За даними «Інфо-Шувар», дрібні господарства Південних регіонів сьогодні пропонують огірок за ціною 18-19 UAH/кг ( 0,64-0,67 €/кг), великі тепличні господарства декларують продажі на рівні 19-22 UAH/кг ( 0,67-0,78 €/кг).  Як повідомляють самі виробники, в другій половини травня експортний попит на огірок  суттєво знизився. Причиною скорочення експорту стала не тільки висока ціна - більшість господарств сьогодні просто неспроможні сформувати експортний обсяг товару.

 

Info.shuvar.com

огірок

ціни

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити