укр

eng

Україна має шанс посилити статус найбільшого постачальника свіжої малини в Польщу

В минулому сезоні Україна стала найбільшим постачальником свіжої малини в Польщу. Цілком можливо, що в  2017 країна посилить цей  статус . Як свідчать дані офіційної статистики, в 2016 році Польща імпортувала близько 2,2 тис. тон свіжої малини. Більше 30 % цього обсягу забезпечили українські експортери, загальний обсяг експорту малини  з України до Польщі в минулому сезоні склав близько 700 тон.

На другому місці в переліку постачальників, згідно офіційних даних, з’явилась Молдова з обсягом 550 тон, третім найбільшим постачальником стала Голландія,, яка експортувала до Польщі   близько 240 тон свіжої малини.

Слід відзначити, що Сербія - найбільший виробник малини в Європі,  в минулому році навіть не увійшла в ТОП-5 постачальників, хоча ще три роки тому майже половина всього польського імпорту цієї ягоди становила саме сербська малина.  В 2016 році Сербія експортувала в Польщу  лише 100 тон малини  - це в 5 разів менше, ніж в 2015 році.

 «Цього року ми маємо гарний шанс збільшити експорт свіжої та замороженої ягоди. Через екстремальні погодні умови виробники Польщі та Сербії втратили велику кількість врожаю, тому попит в країнах ЄС на свіжу та заморожену малину буде досить високим – розповідає Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар» - гадаю, що українські фермери обов’язково скористаються такою можливістю. Принаймні в минулому році вони змогли подвоїти обсяг експорту свіжої малини і це є справжнім досягненням, бо малина  вважається найскладнішою ягодою в  логістиці»

 Як вже повідомляли в «Інфо-Шувар», в 2016 році Україна експортувала рекордну кількість свіжої малини, майже весь обсяг було відправлено до Польщі.

Також рекорд було встановлено по експорту замороженої малини, її було продано на зовні в обсязі більше 7 тис. тон, головним покупцем також стала Польща, яка імпортувала майже 5 тис. тон української мороженої малини.

Info.shuvar.com

малина

ціни

виробництво

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити