укр

eng

На ринку України з’явилась перша смородина

В Україні розпочався сезон продажу смородини нового врожаю. Перша пропозиція цієї ягоди з’явилась у Львові на майданчику ОРСП «Шувар», найбільшого оптового ринку Західної України.  Виробник з Чернівецької області  пропонує  ранній сорт «Вернісаж» по  30 грн/кг (1,03 EUR/кг). Слід відмітити, що в минулому році ,перша смородина вийшла на ринок також в середині червня і пропонувалась приблизно за такою ж ціною.

Нагадаємо, Україна є одним з найбільших виробників смородини в Європі, більше цієї ягоди вирощують тільки Росія та Польща. Крім того, Україна лишається однією з  небагатьох країн у світі, де площі під смородиною розширюються. Саме підвищений попит на свіжу та зморожену  українську смородину на внутрішньому та зовнішньому ринках стимулює розвиток виробництва в Україні. За офіційними даними, щороку в Україні збирають близько 25-27 тис.тон смородини.

За даними «Інфо-Шувар», в минулому році , в Україні середня за сезон ціна на смородину склала близько 22-24 грн/кг (0,78-0,85 EUR/кг), крім того, країна  чи не в перше стала нетто експортером свіжої смородини. І, хоча загальний обсяг експорту склав всього 80 тон, він в 5 разів перевищив обсяг імпорту. Майже всю свіжу смородину в минулому році в Україні купувала Білорусь.

info.shuvar.com

Україна

смородина

ціни

виробництво

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити