укр

eng

Ринок винограду в Європі - відродити попит допоможе виведення нових сортів

Попит на столові сорти винограду в країнах Європи продовжує знижуватись. Про це свідчать дані Комісії з міжнародної торгівлі ЄС, згідно яких  в період з 2012 по 2016 роки загальний імпорт столового винограду в країнах ЄС збільшився лише на 2% до 8,7 млрд. дол.  Зростання, в основному, забезпечують Німеччина та Великобританія, а останній рік ці дві країни імпортували близько  675,4 млн. т на суму $ 673,7 млн. дол. відповідно.   Тобто за 4 роки обсяг імпорту в цих країнах збільшився всього на 1%.

А от у Франції, Польщі, Нідерландах та Бельгії,  чітко простежується негативний тренд в споживанні.

Найбільше ж падіння імпорту показала Росія,  яка залишається п'ятим за величиною ринком збуту імпортного винограду в Європі . Через введення в 2014 року продовольчого ембарго по відношенню до  багатьох країн ЄС, загальне споживання імпортного винограду в цій країні впало одразу на 25%.

Саме через це, сьогодні на ринку ЄС спостерігається надлишок пропозиції винограду та зниження ціни. Ситуація в регіоні погіршується ще й стабільними постачанням продукції з Індії та Єгипту.

Експерти вважають, що врятувати галузь можливо завдяки новим сортам винограду. Як вважають фахівці, традиційні сорти втрачають популярність серед європейських споживачів, саме тому роздрібна торгівля вимагає винограду з новими смаковими властивостями и обов’язково  з товарним виглядом преміум  класу.

fruitnet.com

новини

виноград

Європа

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити