укр

eng

В 2017 році Польща збере найнижчий врожай яблук та груш за останні 5 років

Поточний фруктовий сезон буде вкрай неврожайним для Польщі.  Таке припущення в черговий раз зробили провідні експерти фруктової галузі країни з посиланням на попередні прогнози врожаю яблук та груш  від фахівців Всесвітньої асоціації виробників яблук і груш (WAPA).

Так, за останніми підрахунками,  в поточному сезоні через весняні заморозки польські садівники  зберуть близько 2,8 млн. тон яблук.  Тобто загальний валовий збір знизиться майже на третину по відношенню до  рекордного врожаю минулого року та стане  найнижчим показником принаймні за останні  5 років.  Нагадаємо, за останні 5 років найгірший врожай польського яблука було зібрано в 2012 році, коли валовий збір склав  2,9 млн. тон. 

При  цьому аналітики «Інфо-Шувар» наголошують  на те, що   досить слабкий врожай  в 2012 році не завадив Польщі експортувати майже  1,0 млн. тон  яблук.  Більша частина цього обсягу була відвантажена  на ринок Росії, яка в цьому році продовжила  ембарго по відношенню до плодоовочевої продукції з країн Євросоюзу.

По груші ситуація  в  цьому році виглядає  ще гірше, їі валовий збір в поточному сезоні може  скласти  40 тис.тон , тобто знизитись одразу на  40%  до  показників минулого року.  За останні 10 років найслабкіший врожай груш в Польщі було зібрано в 2010 році, коли  валовий збір склав трохи більше 46 тис. тон.

sadyogrody.pl

Польща

новини

яблука

груші

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити