укр

eng

Промислових свиней стало менше на 3% - Асоціація "Свинарі України"

На початку другого півріччя 2017-го у промисловому секторі налічувалося 3,4 млн свиней. Це на 9,7% менше ніж рік тому та 3% — ніж на початку року. Про це повідомляє Аналітичний відділ АСУ, з посиланням на ДССУ.

Крім скорочення поголів’я в Україні фіксують і менші обсяги вирощування та забою, порівняно з аналогічним періодом 2016-го. Так, за перше півріччя сільськогосподарські підприємства отримали 265,6 тис. т приросту живої маси свиней, що на 9,2% менше ніж торік. Понад 97% вирощеної свинини чи 259,2 тис. т реалізували на забій.

«За перший місяць літа співвідношення вирощування та забою нормалізувалося і скоригувало результати першого півріччя — це позитивно, адже свідчить про більший інтерес до вирощування свиней. Враховуючи наявну ситуацію на ринку така „хвиля“ прихильності до свинарського бізнесу — не дивина. Проте варто розуміти, що такий ентузіазм до вирощування свиней у багатьох випадках епізодичний оскільки обумовлений висхідним рухом закупівельних цін. Тож варто очікувати, що саме ті гравці ринку, які вирішили зробити ставку на свинарство саме в такий період і не підійшли до організації бізнесу стратегічно, „відсіються“ підчас наступного спаду галузі,» — коментує аналітик АСУ Олександра Бондарська.

agronews.ua

Украъна

новини

свині

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити