укр

eng

Криза надвиробництва кісточкових в Італії буде траплятись все частіше

Черговий криза надвиробництва кісточкових в Італії  призвела до критично низьких цін на персики та нектарини.  Фахівці ринку  вважають, що  ситуація в галузі  може  тільки погіршуватись  з роками,  тому вирішення поточних та майбутніх проблем  для учасників ринку  залежить тільки  від  того, наскільки  високою буде якість товару,  який вони запропонують ринку.

Лучано Зані, засновник компанії «GranFrutta Zani» , пригадує, що коли він почав свій бізнес в 1960-х пропозиція фруктів на ринку була відносно невеликою, а ціни відповідно високими. «Але й тоді в нас також були кризові ситуації, коли, наприклад, один кг персиків сорту Cardinal коштував більше, ніж  ми платили своїм робітникам за годину».

На думку пана  Зані  сьогодні слід робити все можливе, щоб  не допускати надмірної  загальної пропозиції на ринку. Якщо попитом користується, якісна, смачна, продукція великого калібру, значить варто більш зосередитися на якості продукції та виведенні нових сортів, навіть, якщо при тому, обсяги виробництва зменшаться. Крім того суттєво поліпшити ситуацію із продажами могла б популяризація італійських кісточкових на внутрішньому та зовнішніх ринках.

«Потрібно пропагувати вітчизняний продукт, перш за все. Для прикладу, у Франції та Німеччині більшим попитом користується вітчизняна продукція, тоді, як в Італії ситуація кардинально протилежна. Більше того, деяка вітчизняна продукція тут зараз взагалі не йде на експорт», –зазначив  фахівець.

Сьогодні  в Італії  вже майже не можливо заробити на продукції низької якості, витрати на її збирання  помітно перевищують реальну ціну  її реалізації. Багато хто з учасників ринку  вважають, що  оптимальна ціна на персики повинна зараз перебувати на рівні  10 EUR/kg.

freshplaza.com

новини

Італія

персики

нектарини

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити