укр

eng

Заготівля ягід в Польщі триває: ціни на смородину впали нижче собівартості, а вартість вишні оновлює рекорди

Сезон заготівлі ягід в Польщі триває,  а попит різні види ягід лишається досить нерівномірним, повідомляє портал sadyogrody.pl.

Як зазначено  в нещодавньому повідомленні, сезон заготівлі літньої малини  в Польщі майже завершено. Ця ягода зазвичай не користується великим попитом у польських переробників, яким більше до вподоби осінні сорти малини, тому вони планують поновити закупівельну діяльність по цій ягоді вже за 2-3 тижні. В господарствах ще лишаються невеликі обсяги літньої  ягоди, але якість її, в більшості випадків, не задовольняє переробників. Сьогодні середня закупівельна ціна на малину «екстра-класу» на польських переробних підприємствах  становить 3,8 zl/kg (0,9 EUR/кг), малину  нижчої якості заводи погоджуються закуповувати не дорожче  3,5 zl / кг (0,83 EUR/кг).

Поки що ж,  найбільша увага підприємств прикута до вишні, попит та ціни на цю ягоду зростають щодня. Станом на другу половину липня,  виробники замороженої ягоди декларують закупівлю вишні на рівні 5 zl / кг (1,18 EUR/кг),  тобто закупівельна ціна на цю ягоду в порівнянні з минулим роком зросла майже в 3 рази.

Багато несподіванок спостерігалось в цьому році і по закупівлі  смородини, і не завжди вони були позитивними для польського фермера.  Цьогорічний сезон смородини в Польщі мав досить хороший старт. Ціни на ягоду на початку липня майже в 2 рази перевищували показники минулих років і досягали 1-1,16 zl/кг (0,24-0,27 EUR/кг). Для порівняння, в минулі три роки, початкова закупівельна ціна формувалась в діапазоні  0,55-0,6 zl/кг (0,13-0,14 EUR/кг). Проте, вже сьогодні, ситуація кардинально змінилася. Ціни на смородину для переробки зараз впали майже в 2 рази і перебувають на рівні  0,5-1 zl/кг (0,12-0,24 EUR/кг). Такий рівень шокує польських фермерів, бо він є нижчим від собівартості виробництва смородини.

sadyogrody.pl

новини

Польща

ягоди

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити