укр

eng

Експерти прогнозують подальше здорожчання фруктів на ринку Польщі

Ціни на фрукти у Польщі сьогодні вже на 70% перевищують минулорічні показники. Проте, аналітики ринку стверджують, що зростання цін у найближчі місяці тільки прискориться, а максимальної відмітки вони можуть досягнути наприкінці третього та четвертого кварталів цього року.

Сезонне зниження цін на фрукти зазвичай спостерігають  у липні, але в цьому році падіння ціни було дуже незначним, експерти називають його найменшим за останні 5 років у Польщі. В порівнянні із  липнем 2016 року, ціни на фрукти опустилися, в середньому, лише на  0,9%.

Рекордне зростання цін на ринку фруктів у Польщі, в цьому році, в першу чергу, пояснюється тим, що через несприятливі погодні умови та заморозки, країна зазнала значних втрат врожаю, відповідно, пропозиція на ринку, в цьому сезоні є набагато меншою, а ціни ростуть майже щоденно.

Зазначимо,що, за даними Центрального статистичного офісу Польщі,наприкінці липня цього року, у деяких садах втрати врожаю яблук досягли навіть 100%.

Як повідомляє портал freshplaza.com, особливих втрат зазнали сорти  Айдред, Чемпіон, Гала і Глостер.

«Інфо-Шувар» вже повідомляв раніше про те, що, згідно попередніх прогнозів фахівців Всесвітньої Асоціації виробників яблук і груш (WAPA), врожай яблук у Польщі, в цьому році знизиться майже на 29% і складе всього 2,8 млн. тон. Слід відзначити, що останній раз, приблизно такий же врожай яблука Польща збирала в 2012 році.

Фахівці ЦСО Польщі повідомляють, що, серед ягід, найбільш критичною є ситуація із вишнею, де втрати врожаю в цьому сезоні перевищують 60%. Далі у рейтингу втрат ідуть сливи: - 40% Загальний врожай абрикосів, персиків та грецьких горіхів, за попередніми оцінками, знизиться більш ніж на 50%.

Зниження врожаю груші прогнозується на рівні -  30%.

Втрати по ранніх сортах чорної смородини та осінніх малин попередньо фіксуються на рівні 20%, проте фахівці не виключають, що в кінці сезону, ці цифри можуть змінитися в кращу сторону.

З огляду на зростання цін на фрукти для свіжого споживання, дорожчає також сировина, призначена для переробки. За даними freshplaza.com ,тільки за перші тижні серпня, яблука та вишні для переробки в Польщі  подорожчали на 60% та 74%, відповідно. 

freshplaza.com

новини

ціни

Польща

фрукти

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити