укр

eng

Польща зацікавилась українською сливою

Оптові компанії Польщі в цьому сезоні, як ніколи, зацікавлені в українській сливі. Про це свідчать дані «Інфо-Шувар», згідно  яких, саме активність польських закупівельників сьогодні має найбільший вплив на формування вартості сливи високої якості в Україні.  Саме тому, загальний діапазон цін на гуртових ринках України сьогодні є дуже широким.

Так за даними «Інфо-Шувар» сьогодні на оптових майданчиках України слива пропонується по 6,0-12,0 грн/кг (0,2 – 0,4 EUR/кг).

Польські компанії декларують закупівельні ціни на  рівні  8,0-9,0 грн/кг (0,27 – 0,30 EUR/кг).

«Польща звернула увагу на українську сливу, перш за все, через значні втрати власного врожаю. Зниження валового збору сливи через весняні погодні катаклізми зафіксовано і в інших країнах ЄС,  звідки раніше Польща імпортувала цю продукцію, більша частина завжди припадала на Іспанію та Італію. В цьому сезоні, нестачу сливи польські компанії вимушені компенсувати, в тому числі, за рахунок постачань з Молдови та України. І це є дуже цінний досвід для українського виробника», - коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевої галузі Східної Європи.

Нагадаємо, в минулі роки, Україна майже не експортувала сливу, невеликі обсяги 100-500 тон переважно відправлялись на ринок Росії. Після введення ембарго, експорт скоротився більш, ніж в 10 раз і відбувався переважно через територію Білорусі.

Річний обсяг імпорту сливи в Польщі становить від 9-11 тис. тонн. До поточного сезону Україна не фігурувала в списку постачальників сливи до Польщі, а  от Молдова впевнено нарощує обсяги експорту в цю країну вже 4 сезон поспіль. Так, якщо ще в 2014 році обсяг експорту молдавської сливи до Польщі становив 40 тонн, то в 2016 році, він збільшився до 205 тонн, завдяки цьому, Молдова посіла 9 місце в рейтингу постачальників.

info.shuvar.com

Україна

новини

слива

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити