укр

eng

Поточні ціни на десертне яблуко в Польщі є найвищими за останні 5 років

Середня ціна на десертне яблуко в Польщі, залежно від калібру та сорту, зараз перебуває на рівні  1,55-2,25 zl / кг (0,37-0,53 EUR/кг) і є найвищою за останні 5 років.  Про це повідомляє польський портал sadyogrody.pl, посилаючись на дані власного моніторингу. Найдорожчі яблука зараз можна придбати у  Малопольському  воєводстві за середньою ціною - 2,25 zl / кг (0,53 EUR/кг), а найдешевша ціна була зафіксована у Лодзькому воєводстві, тут кілограм десертних яблук можна придбати, в середньому, за 1,55 zl/кг (0,37 EUR/кг). У Мазовії яблука коштують, в середньому, 1,6 zl / кг (0,38 EUR/кг), а в Підкарпатському воєводстві - 2,15 zl / кг (0,51 EUR/кг).

Варто зазначити, що в порівнянні з початком вересня минулого року, середня ціна на десертне яблуко в на ринку Польщі зросла на 65%.

Фахівці галузі пояснюють, що головною причиною зростання ціни є обмежена пропозиція яблука на ринку, через значні втрати врожаю у поточному сезоні. «Інфо-Шувар» вже повідомляв раніше про те, що згідно прогнозів фахівців  Всесвітньої Асоціації виробників яблук і груш (WAPA), цьогорічні втрати врожаю яблука в Польщі сягнуть близько 29%.

За словами самих виробників, поточна ситуація для них є цілком задовільною, оскільки через обмежену пропозицію, ціни продовжують зростати, а попит, не зважаючи на це, лишається високим.

sadyogrody.pl

Польща

новини

яблука

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити