укр

eng

Польським виробникам продуктів харчування слід брати курс на Африку

«Польські виробники продуктів харчування повинні орієнтуватися на нові ринки збуту», повідомив порталу portalspozywczy.pl. Гжегож Рикачевський, експерт польської продовольчої галузі.

«В минулому році експортний дохід становив 27% загальної виручки від продажу сільгосппродукції. Без експорту польська харчова промисловість не має перспектив для подальшого розвитку. У нас масштабний внутрішній ринок, але, якщо компанії хочуть розширюватися, вони обов’язково повинні взяти курс на активний експорт. Основними ринками збуту для Польщі зараз є Німеччина, Великобританія та Чехія», - говорить пан Рикачевський.

За словами експерта, ключовими ринками для Польщі, в перспективі, можуть стати Азія та Африка. Слід зазначити, що саме Африка сьогодні імпортує найбільші, серед усіх країн світу, об’єми продукції на середню суму 35 $ млрд. “Фахівці передбачають, що до середини століття, населення Африки зросте до 2,4 млрд. В найближчі десять років, загальна сума експорту в Африці може збільшитись навіть втричі. Саме тому, ринок Африки - це шанс, який необхідно використати експортерам продукції з усього світу і Польщі, в тому числі”, - підсумував експерт.

portalspozywczy.pl

новини

Польща

продукти

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити