укр

eng

Російський ринок втратив колишню значущість для експортерів польського яблука - експерт

Російський ринок вже не буде таким значущим для експортерів польського яблука, як до введення ембарго. Саме завдяки втраті найбільшого покупця, польська продукція стає все більш конкурентною на світовому ринку, - розповів Міхал Лаховіч, президент групи La-Sad в інтерв'ю порталу www.sadyogrody.pl.


Чи вигладятиме процес торгівлі яблуками на російському ринку так само, як до введення ембарго, в разі його скасування?

-Ми можемо сказати напевно, що торгівля яблуком з Росією вже ніколи не буде виглядати такою, як до введення ембарго. Перш за все, тому, що в Росії зараз розвивається вітчизняне виробництво, а польські виробники та експортери вже активно виходять нові ринки та розширюють канали збуту своєї продукції. Також виробники Польщі стали все більше підлаштовуватися під потреби споживачів у Європі та вирощувати ті сорти яблука, які зараз користуються найбільшою популярністю, як на ринку Європи, так і світу. Тому, вже за три-п’ять років польська пропозиція нових сортів яблука, які є зараз найбільш затребуваними на світовому ринку, значно зросте.

Етап паніки, що настав після введення російського ембарго вже давно минув, а зміни, що зараз відбуваються я можу назвати еволюцією. Я сподіваюся, що частка польського яблука на світовому ринку продовжуватиме зростати надалі. Слід наголосити, що все більш актуальним серед польських виробників стає вирощування органічного яблука. Ринок не терпить застою, тому ми повинні безупинно розвиватися. Саме такий розвиток, який став наслідком ембарго Росії, я зараз і спостерігаю в Польщі. Доказом тому є той факт, що все більше країн починають бачити в нас серйозного конкурента на світовому ринку яблука.

Польські садівники шукають альтернативи, вони роблять ставку на нові сорти?

-Вся галузь, загалом, шукає альтернативи. Садівники фокусуються на введенні нових сортів та працюють над просуванням свого товару на світовому рнку.

Що стосується виробництва груш, то у Польщі, воно продовжує зростати. Зараз ми імпортуємо багато груш з країн Бенілюксу. Проте, якщо в нас є виробники які знають і вміють вирощувати, якісну грушу, маючи вже напрацьовані канали збуту, ми повинні розвивати цю галузь, і успіх не змусить себе довго чекати.

Чи будемо експортувати в цьому році яблуко на ринок Китаю?

-Найбільшою популярністю в Китаї зараз користуються сорти яблука “Голден” і “Гала”. У цьому році співпраця з китайським ринком для нас виглядає доволі складно. Перш за все, маємо менший врожай, відповідно, меншу пропозицію. Невідомо, чи ми зможемо зібрати експортну партію яблука належної якості, оскільки вимоги на цьому ринку є набагато більш високі ніж, скажімо, на ринку ЄС. Звісно, є шанс, що ми все таки зможемо експортувати яблуко в Китай в цьому році, проте давати однозначну відповідь чи загадувати наперед я не беруся.

sadyogrody.pl

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити