укр

eng

Експерти прогнозують збільшення врожаю картоплі в ЄС

"За даними Північно-західної Європейської асоціації виробників картоплі (NEPG), врожай картоплі в ЄС в цьому році може бути значно вищим, ніж в 2016 ", - про це повідомила порталу Sadyogrody.pl Анна Кітала, експерт ринку сільськогосподарської продукції в BNP Paribas.

Експерт додає, що в основних країнах-виробниках, які займають частку 60% в загальному обсязі виробництва картоплі в ЄС очікується збільшення врожаю на 14% в обсязі близько 27,9 млн. тонн. Тим не менш, за словами фахівця, цьогорічний врожай все ж не досягне рекордного показника, що був зафіксований у ЄС в 2014 і склав тоді 28,5 млн.  тонн. За даними фахівців Європейської комісії, ціни на картоплю в Німеччині та Франції на початку вересня та жовтня поточного року були значно нижчими, ніж рік тому.

У Польщі урожай картоплі, за прогнозами експертів, стане всього на 2% більшим від минулорічного і складе майже 9 млн. тонн. Площа під картоплю, за даними ЦСУ Польщі в цьому році становить більш, ніж 0,3 млн. га, а врожайність - 28,5 т / га і є майже такою ж, як і в минулому році.

"Надлишок вологості в грунті та надмірні опади у вересні затримали процес збирання картоплі в Польщі та зумовили певні втрати та зниження якості врожаю.

За даними, опублікованими Міністерством сільського господарства Польщі, середня ціна на картоплю на минулому тижні становила 0,36 zl / кг (0,08 EUR/кг) і була вже майже на 14% вищою, ніж в аналогічний період минулого року”, - розповіла пані Кітала.

 sadyogrody.pl

новини

картопля

ЄС

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити