укр

eng

Виробники України нарощуватимуть поголів’я свиней

Не зважаючи на складні умови у галузі свинарства у 2016 р., більшість свинарів готові та планують розвивати свій бізнес. Про це свідчить опитування Асоціації «Свинарі України» (АСУ).

В опитування взяли участь 300 господарств різних розмірів від 500 до понад 100 тис. голів свиней. Ферми-респонденти утримують понад 60% промислового маточного поголів’я і більш ніж половину загальної кількості свиней в Україні.

Так, згідно з результатами опитування, 49% господарств планують продовжувати розвивати бізнес. З них 1/5 — будують нові виробничі майданчики або проводять реконструкцію.

Ще 30% респондентів повідомили про наміри оновлення та нарощення маточного стада.

10% опитаних свинокомплексів ухвалили рішення і збільшувати кількість свиноматок, і будувати/реконструювати потужності.

Планами щодо розвитку вертикальної інтеграції, зокрема запровадження власної переробки свинини поділилися ще 5% анкетованих господарств.

«Наразі на ринку спостерігається сприятлива цінова ситуація для виробників. Вона є результатом «складних часів» — першого півріччя 2016 р. Тим не менш, теперішні позитивні умови роботи переконують гравців ринку у привабливості свинарського бізнесу. Реконструкція, модернізація потужностей, оновлення маточного стада слугуватиме передумовою для деякого відновлення племінного запасу та загальної кількості свиней в Україні на початку наступного року», — коментують в АСУ.

kurkul.com

свинина

виробництво

м'ясо

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити