укр

eng

В жовтні імпорт свинини з України був вчетверо вищий від експорту

За жовтень Україна експортувала 240 тонн свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Натомість імпортовано близько 1 000 тонн такої продукції, свідчать дані митної статистики.

«Імпорт свинини за другий місяць осені вчетверо перевищує експортні поставки . Це відбувається на тлі високого рівня внутрішніх цін», — коментують в Асоціації свинарів України. Середня закупівельна ціна у жовтні була нижчою за рекордний вересневий рівень на 6%, однак все одно перевищувала показник серпня.

В цілому за десять місяців 2017 року надходження свинини з-за кордону склало 4 100 тонн вартістю $7,2 млн. В кількісному вираженні це на 62% більше торішнього показника, у вартісному – вдвічі. Проте завдяки малоактивному імпорту протягом першого півріччя та жвавій експортній торгівлі Україна зберігає за собою звання нетто-експортера свинини.

За інформацією АСУ, основними постачальниками свинини з-за кордону є Німеччина, Нідерланди та Данія. З цих країн надходить дві третини імпортованої м’ясної сировини.

Головним ринком експорту української свинини та живця залишається Грузія.

За прогнозами Rabobank, в 4 кварталі 2017-го світова пропозиція свинини зростатиме. Драйвером ринку виступає Китай, за останні місяці він значно скоротив імпорт, а це породжує ризик профіциту.

landlord.ua

синина

ціни

експорт

імпорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити