укр

eng

Українська "молочка" відкриває нові ринки: експерти прогнозують зростання експорту

Українські підприємства за підсумками поточного року можуть поставити на зовнішні ринки близько 450 тисяч тонн молока та молочної продукції, що на 11% перевищує торішній результат. Про це повідомляється в матеріалах презентації заступника міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевой, представлених в ході Всеукраїнської конференції "Молочний бізнес - 2017".

За прогнозами Міністерства, в 2018 році експорт залишиться практично на рівні 2017 року і становитиме близько 455 тисяч тонн. "Експорт залишиться майже на торішньому рівні, тому в наступному році ми серйозних змін не очікуємо", - прокоментувала Трофімцева. За її словами, основними покупцями вітчизняної "молочки" є країни СНД, однак Україна поступово відкриває також ринки Євросоюзу та Азії.

"Ми дуже активно працюємо над відкриттям нових ринків. Такі ринки як Корея, Китай, Африканські країни, Близький і Середній Схід є для нас дуже цікавими з точки зору експорту молочної продукції", - зазначила заступник голови відомства.

Як додав глава ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський, за дев'ять місяців поточного року Україна вже експортувала молочної продукції на 368 мільйонів доларів, однак наша країна мусить працювати над збільшенням цього показника.

"Експорт молочної продукції за 9 місяців 2017 року в порівнянні з 2016 роком зріс. Практично по всіх категоріях збільшується експорт продукції. Але цього недостатньо, за 9 місяців ми вийшли на обсяги 368 мільйонів доларів, а експортний потенціал нашої країни значно вищий", - зазначив він. За прогнозами експерта, за підсумками року експорт молочної продукції з України в грошовому вираженні складе близько 450-500 мільйонів доларів.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної фіскальної служби, обсяг експорту сиру з України в 2016 році склав 8 тисяч тонн, що на 25,9% менше, ніж за 2015 рік. Експорт незгущеного молока і вершків виріс на 19,3% - до 10,5 тисяч тонн, вершкового масла - на 2,5%, до 12,1 тисяч тонн, а згущеного молока і вершків - скоротився на 17,6%, до 51 , 9 тисяч тонн.

ukragroconsult.com

Україна

новини

молоко

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити