укр

eng

В поточному сезоні Китай вже збільшив експорт яблучного концентрату майже на 40%

В сезоні 2017/18 років обсяг експорту яблучного концентрату з Китаю збільшився на 37%, - про це повідомила порталу sadyogrody.pl Анна Кітала, експерт сільськогосподарських ринків BNP Paribas.

Зростання обсягів цьогорічного врожаю яблук у Китаї та, відповідно, більша кількість сировини, сприяли збільшенню обсягів виробництва концентрованого яблучного соку, а порівняно низькі ціни на китайський продукт на світовому ринку дозволили значно збільшити обсяги його експорту “, - пояснює експерт.

Попередні дані , представлені експертами ринку, ілюструють, що з серпня по жовтень 2017 р., Китай експортував майже 169 тис. тонн яблучного концентрату. Порівняно з аналогічним періодом минулого сезону, обсяг експорту китайського продукту збільшився на 37%, а у порівнянні з середнім показником за 5 років, експорт зріс на цілих 42%”, - розповіла пані Кітала.

Лише в жовтні було експортовано 63 тис. тонн китайського концентрату, або на 53% більше, ніж в минулому році. З цього обсягу 21,7 тис. тонн концентрату було відвантажено до США . Росія купила 6,6 тис. тонн китайського концентрату, тобто маже вдвічі більше,ніж минулого року. Значно зросли поставки до Канади та Південної Африки”, - повідомляє Анна Кітала.

Експерти наголошують, що внаслідок зменшення поставок продукції з Польщі та високих цін на концентрат польського виробництва, обсяги експорту китайської продукції на ринок ЄС в цьому сезоні значно зросли.

В Нідерланди було продано 3,4 тис. тонн китайського концентрату, Німеччина закупила 3,3 тис. тонн, Бельгія - 1,8 тис. тонн, а Польща імпортувала з Китаю близько 1,7 тис. тонн концентрованого яблучного соку”, - розповідає експерт.

Згідно даних експерта, у жовтні поточного року ціни на концентрат китайського виробництва були зафіксовані на рівні приблизно 846 EUR / т . Станом на сьогодні експерти вже повідомляють про ціну 909 EUR / т.

sadyogrody.pl

новини

яблука

сік

виробництво

Китай

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити