укр

eng

Імпорт свіжих дрібних фруктів до ЄС зростає, в середньому, на 14,9% щороку

Загальний обсяг імпорту свіжих дрібних фруктів до ЄС в грошовому еквіваленті становить 641 млн. EUR на рік і зростає, в середньому на 14,9% щороку.

Про це повідомили експерти Міжнародної організації ФАО під час семінару “Практичні аспекти експорту ягід та дрібних фруктів до Європейського Союзу”, який відбувся 13 грудня 2017 року на території оптового ринку “Шувар” в рамках проекту FAO TCP/UKR/3601 за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства, а також асоціації “Укрсадпром”.

В ході семінару було детально розглянуто питання регулювання та головних принципів маркетингу в даній галузі, а також учасники отримали практичні поради щодо розширення ринку збуту своєї продукції в межах ЄС.

Експерти відзначили що обсяги експорту українських ягід до країн ЄС із кожним роком продовжують зростати. Незважаючи на той факт, що в ЄС вирощуються значні обсяги цієї продукції, попит на ягоди та дрібні фрукти тут залишається суттєво вищим,ніж їх власне виробництво.

Після підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС та створення Зони вільної торгівлі , в українських виробників з’явилася реальна можливість збільшити обсяги експорту своєї продукції та розширити канали збуту в межах ЄС. Згідно інформації наданої провідними експертами ФАО, в України зараз є великий потенціал для встановлення довготривалих партнерських відносин, які дозволять успішно експортувати вишню та інші ягоди до ЄС та закріпити свої позиції на європейському ринку. Проте кожен, хто прагне успішно експортувати до ЄС повинен буди добре обізнаним із головними стандартами та вимогами до продукції на цьому ринку.

Серед головних трендів на ринку ягоди в ЄС, які будуть корисними для експортерів української ягоди експерти виділили наступне:

- за даними ФАО, за останні три роки до ЄС в загальному було імпортовано 18-20 тис. тонн свіжої вишні та черешні;

- ЄС імпортує 2 тис. тон свіжої лохини місяць протягом періоду з квітня по травень і по 1 тис. тон в червні, липні та вересні;

- середній обсяг імпорту свіжої малини до ЄС з березня по червень складає 1 тис. тонн в місяць, а у липні ця цифра зростає до 3,4 тис. тонн.

info.shuvar.com

Україна

новини

ЄС

фрукти

імпорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити