укр

eng

В 2018 році продукти харчування в Польщі подорожчають, в середньому, на 1,5-2,5%

За прогнозами експертів банку BNP Paribas, в 2018 році роздрібні ціни на продукти харчування в Польщі зростуть, в середньому, на 1,5-2,5%.

За даними експертів, найбільш помітне зростання ціни у 2018 році очікується по фруктах та овочах. У першій половині року ціни на цю продукцію в Польщі будуть зростати сезонно, ймовірно, динамічніше, ніж зазвичай. Зростання цін зумовлене нижчими обсягами врожаю в 2017 році і може навіть посилюватися через втрати продукції під час зберігання.

В 2018 році полякам також доведеться платити більше за птицю та яловичину.

М’ясо птиці в Польщі буде дорожчати, через очікуване збільшення експорту та внутрішнього попиту. Ціни на яловичину також можуть зрости.

З іншого боку, свинина буде дешевшати, що є результатом падіння закупівельних цін на ринку ЄС, а отже, і в Польщі.

Середньорічні ціни на яйця будуть вищими, ніж у 2017 році, проте, до кінця року вони поступово знижуватимуться і на кінець 2018 яйця на ринку Польщі можуть навіть бути на кілька відсотків дешевшими, ніж у грудні 2017 року.

« Що стосується молочних продуктів, то останніми місяцями, через відновлення постачання молока від найбільших експортерів, на світових фондових біржах ми спостерігаємо зниження цін на молочні продукти, наслідки яких на польському ринку будуть помітні в перші місяці 2018 року. Річна динаміка зростання цін буде послаблюватися, а в другій половині року ціни на деякі товари можуть бути нижчими, ніж у відповідних місяцях 2017 року» , - повідомляють фахівці BNP Paribas.

Експерти зазначають, що серед головних причин подорожчання продуктів харчування в Польщі можна виділити не тільки подорожчання сировини, а також і зростання рівня оплати праці, збільшення витрат на виробництво, транспортування, тощо.

sadyogrody.pl

Польща

новини

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити