укр

eng

М'ясо птиці витісняє з ринку України інші види м'яса

Пропозиція на ринку більш доступного за ціною м’яса птиці зумовлює  «витіснення» цим видом тваринницької продукції інших видів м’яса у раціоні харчування українців.

Так вважає завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш, передає прес-служба інституту.

У середині 2000-их років частка курятини була на рівні раціональних норм споживання і у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів становила 38%. На яловичину припадало 26%, а на свинину — 34%.

«У 2017 році частка курятини збільшилася до 47% — переважно за рахунок яловичини. При цьому частка останньої у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів зменшилася до 16% при раціональній нормі споживання у 25%», — зауважив Леонід Тулуш.

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, на відміну від інших сільськогосподарських тварин поголів’я свійської птиці, наявної у сільгосппідприємствах, у 2017 році не знизилася проти рівня 2016 року.

У 2017 році лише обсяги вирощування птиці у сільгосппідприємствах мав позитивну динаміку — +4,7% до 2016 року, тоді як обсяги вирощування інших видів сільгосптварин характеризуються спадним трендом.

«Такий дисбаланс у виробництві м’яса значною мірою зумовлений недосконалістю державної фінансової підтримки у 2017 році, коли виробництво продукції птахівництва підтримувалося за двома напрямами – у вигляді бюджетної дотації в режимі квазіакумуляції ПДВ та шляхом надання бюджетного відшкодування ПДВ при експорті продукції птахівництва», — пояснив Леонід Тулуш.

Agravery.com

 

 

м’ясо

курятина

свинина

яловичина

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити