укр

eng

Польська картопля потребує ефективної реклами - експерт

Маріан Сікора, президент Союзу виробників картоплі та сільськогосподарських культур Польщі, поділився із журналістами порталу sadyogrody. pl своїм баченням щодо шляхів ефективної реклами та популяризації вітчизняної картоплі та іншої сільськогосподарської продукції .

Як ви вважаєте, чи потребує сектор сільського господарства Польщі просування своєї продукції на професійній основі а також чи потрібно рекламувати картоплю в нашій країні?

Маріан Сікора: Для початку варто підкреслити, що сектор продуктів харчування загалом потребує просування на належному рівні у будь-якій країні і в Польщі, в тому числі. На даний момент, польські споживачі мають доступ до імпортних продуктів майже з усього світу — невідоме та нове завжди викликатиме інтерес у споживача, ми шукаємо нові смаки та відчуття. Споживачу слід всіма можливими способами нагадувати, що наша вітчизняна продукція, є не менш якісною, безпечною та корисною. Саме професійна реклама, на мою думку, є рушійною силою для просування вітчизняного продукту як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

На сьогодні, Польща є одним із провідних виробників картоплі в Європі. Картопля - це продукт, з якою наша країна асоціюється вже не один рік, проте споживачі, на жаль, не отримують достатньої інформації про продукт який ми так успішно вирощуємо.

Цікаво, що поляки - на питання: "Чи не могли б ви відмовитися від картоплі повністю?" - у переважній більшості (81%) відповіли "скоріше ні" та "напевно ні"! Це означає, що ми не можемо уявити нашу національну кухню без картоплі.

Згідно даних нашого останнього опитування, понад 85% респондентів зазначали, що їдять картоплю переважно у традиційній формі — відварену на воді. Відносно великий відсоток заявив, що використовують її для приготування супів (69%) або у вигляді дерунів (62%). Проте, в епоху культу кулінарії та домашньої здорової їжі, менше чверті респондентів заявили, що готують овочеві салати з картоплі, а лише 20% респондентів вживають картоплю у запіканках або варениках (15%).

Отже, ми повинні нагадати полякам про харчові, смакові та кулінарні цінності цього продукту.

Для прикладу в нашій нещодавній рекламній кампанії ми закликали поляків відкрити кулінарний потенціал вітчизняної картоплі. Ми послалися на культуру споживання в Польщі, харчову цінність цього продукту та його смакові якості. Ми використовували сучасні способи інформування споживачів, в тому числі через соціальні мережі або кулінарні блоги.

Яка ситуація на разі із загальним рівнем споживання картоплі, згідно ваших даних?

Маріан Сікора: Згідно з дослідженням, яке ми провели в рамках нашої останньої кампанії, кожен день споживає картоплю лише 14% респондентів, кілька раз в тиждень - 77%. Споживання картоплі є меншим серед наймолодшої групи поляків, які вибирають на такі продукти, як рис або макарони, що підтверджується статистикою. Наша кампанія була спрямована якраз на групу таких молодих людей, щоб донести до них розуміння того, що картопля є натуральним продуктом, багатим поживними речовинами, саме тому її необхідно включити в щоденний збалансований раціон кожній людині яка прагне правильно харчуватися та вести здоровий спосіб життя.

Чи має на Вашу думку Польща шанс знову стати провідним виробником картоплі на світовому ринку?

Маріан Сікора: Звичайно, ми не повернемося до рангу провідних світових виробників картоплі. Ще у 80-90х роках, певні сорти картоплі використовувалися, як корм для для свиней та великої рогатої худоби. Виробничі площі під кормовою картоплею на сьогоднішній день неможливо відновити до попередніх масштабів. Ми є виробником споживчої картоплі і це має бути наш основний фокус.

sadyogrody.pl

новини

картопля

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити