укр

eng

Ринок бананів в Україні накрила чергова хвиля подорожчання

На цьому тижні ринок бананів знов продемонстрував зростання ціни. За останні кілька днів ціни на ці фрукти зросли майже на 10%, а від початку місяця банан став дорожчим більш ніж на 20%.

За даними порталу «Інфо-Шувар», який щоденно проводить моніторингу цін на плодоовочеву продукцію в Східній Європі, сьогодні на гуртових ринках України ціни на банани подекуди вже сягають 45-47 грн/кг (1,35-1,41 EUR/кг), за нижчою ціною 38-44 грн/кг (1,14-1,32 EUR/кг) оптові компанії пропонують залишки бананів не дуже високої якості.

Як вже повідомлялося раніше, зростання ціни на банани зумовлено суттєвим зниженням світового врожаю. Через несприятливі погодні умови, холодну та похмуру погоду, валове виробництво бананів у головних країнах виробниках знизилося на 18-20%.

Варто відзначити, що зростання ціни майже не вплинуло на внутрішній попит на банан. За даними «Інфо-Шувар» за перші два місяці зими Україна імпортувала майже 47 тис. тонн бананів, тобто на 5% більше, ніж в той самий період попереднього сезону, коли банан коштував майже на 60% дешеве .

info.shuvar.com

Україна

новини

бананни

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити