укр

eng

Чи легко стати мільйонером на вирощуванні малини в Україні?

Вирощуванням малини в Україні сьогодні цікавиться багато бізнесменів. Серед них багато тих, хто раніше не займся вирощуванням ягід, або взагалі не мають досвіду у веденні аграрного бізнесу. Ці амбітні «люди з грошима» ризикують не тільки власними грошима, а й іміджем України на зовнішньому ринку. А без експорту, як відомо, розвиток малинової галузі в нашій країні майже не можливий. Про це повідомив Василь Вега, керівник СОК «Файна Поляна» під час виступу на третій міжнародній конференції «Мільйон з гектару». Подія розпочала роботу вчора, 1 березня 2018 р. в Запоріжжі, організаторами конференції традиційно став проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«Не женіться за площами, женіться за якістю, тільки за неї готовий платити покупець. Забувайте про дешеву робочу силу та фахівців, в Україні професійний агроном та відповідальні сезонні робочі обійдуться вам не дешевше, ніж в Польщі. Без якісного посадкового матеріалу та професійного супроводу дуже важко виростити ягоду, яку можна продати за ціною, яка б могла гарантувати хоча б мінімальний прибуток» – зазначив експерт в своєму виступі

Пан Вега впевнений, що заробити 1 млн. на 1 га малини цілком можливо, для цього є кілька варіантів.

« Ви можете розраховувати на свій мільйон, якщо навчитесь вирощувати малину екстра якості з продуктивністю 30-35 т/га. Ціна за таку ягоду в минулому сезоні становила 25 грн/кг (0,77 EUR/кг) і навіть вище. Той самий фінансовий результат ви можете отримати на вирощуванні органічної малини, в неї продуктивність в 1,5-2 рази нижча, але при належній якості ягоди, ціна на рівні 50 грн/кг (1,54 EUR/кг) цілком реальна", – повідомив пан Вега.

Нагадаємо, за даними «Інфо-Шувар» в період з липня по січень поточного сезону Україна експортувала майже 8 тис. тонн замороженої малини. Фактично, малина вперше замінила чорницю в рейтингу найбільш експортованих заморожених ягід. Для порівняння, замороженої чорниці було експортовано трохи менше 7 тис. тонн, суниці садової 2,5 тис. тонн, а вишні 1,5 тис. тонн. Втім, як вже повідомлялось, сьогодні виробники замороженої ягоди мають певні проблеми з реалізацією саме замороженої малини, її запаси є досить великими тоді, як інші заморожені ягоди майже повністю були розпродані ще до початку 2018 року.

info.shuvar.com

Україна

новини

малина

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити