укр

eng

Польські фермери позитивно налаштовані щодо поточної ситуації на ринку яблука

“Більшість польських виробників яблука, з якими ми розмовляли стверджують що в цьому сезоні їм таки не має на що скаржитися, оскільки ситуація могла б скластися набагато гіршим чином”, - про це розповів порталу sadyogrody.pl Марчін Святек, представник групи виробників Bialski Owoc.
“Наразі, є дуже мало польських садівників, які втратили 100% свого врожаю, багато фермерів завбачливо застрахувалися, а це означає, що збитки їм відшкодували”, - розповідає пан Святек.
Експерт зазначив, що за рахунок високих цін на яблука, фермери тепер компенсують збитки, яких вони зазнали через заморозки. У майбутньому сезоні очікується, що все більше і більше фермерів будуть інвестувати у нові сорти яблука.
На питання, чи українські виробники яблука є серйозними конкурентами для Польщі, експерт відповів, що свого часу, багато польських фермерів їздили до України, щоб підтримати там розвиток цього сектору та поділитися досвідом , проте вони не зрозуміли, що допомагають майбутньому конкуренту.
“Я думаю, що українські садівники мають достатній досвід, щоб успішно виходити із складних ринкових ситуацій, але перевага Польщі полягає в тому, що в нас виробництво яблук — це справа, яка впродовж років передавалася із покоління в покоління”, - відзначив пан Святек.

sadyogrody.pl

новини

Польща

яблуко

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити