укр

eng

Цього сезону проблема із якістю яблук в Польщі суттєво загострилась

“Погодні умови в минулому сезоні негативно вплинули на якість польського яблука. Мова йде про так звану підшкірну плямистість (гірку ямковитість), захворювання, яким було уражено велику частку плодів ще до моменту збирання врожаю. В процесі зберігання у сховищах проблема із цим захворюванням лише посилилася”, - зазначив доктор Кшиштоф Рутковський, керівник Департаменту зберігання та переробки овочів та фруктів Інституту садівництва Польщі, під час своєї доповіді на 60-ій Національній конференції з питань захисту фруктових дерев.

За словами експерта, саме інтенсивні опади у період, що передував збору врожаю, зумовили поширення грибкових захворювань, погіршення якості та забарвлення яблук.

"Восени багато сортів було зібрано занадто пізно, в результаті чого, виникли проблеми із якістю м’якоті. Через надмірну вологість та інтенсивні опади, плоди стали більш вразливими до механічних пошкоджень та грибкових захворювань, що є серйозною проблемою, яку не можна не брати до уваги.

З грибкових захворювань серйозною проблемою поточного сезону зберігання є гірка гниль та цвілі. Особливо вразливими є такі сорти, як "Голден Делішес”, "Гала", "Чемпіон”, "Еліза”, "Ліголь”, "Пінова", "Елстар". Закладання у сховища вологих яблук тільки посилило ризик виникнення цих захворювань.

Втім, проблеми з якістю майже не вплинули на ціну, яблуко у цій країні продовжує впевненно дорожчати. За даними «Інфо-Шувар», тільки від початку року ціни на яблуко в Польщі зросли на 9 % до 0,44-1,19 EUR/кг. Для порівняння, в Україні за той самий період ціни теж досягли рекордного показника, збільшившись за перші два місяці 2018 року на 41% до 0,44-0,63 EUR/кг.

sadyogrody.pl

новини

блуко

Польща

Україна

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити