укр

eng

Найбільший обсяг свіжої суниці Польща імпортує в травні

Майже всю імпортну суницю садову Польща споживає навесні, максимальний попит припадає на травень, в цей місяць країна завозить з зовні майже 45% всього річного обсягу імпорту цієї ягоди. За березень та квітень країна імпортує приблизно такий самий обсяг суниці, як і в травні.

За даними «Інфо-Шувар», в минулому році Польща імпортувала приблизно 15 тис. тонн свіжої суниці на суму майже $ 30 млн, з яких 12 тис. тонн прийшлось на весняні місяці в т.ч. на травень 6,5 тис. тонн. Головними постачальниками цієї ягоди на польський ринок є Іспанія, Греція та Нідерланди. Середня ціна імпортної суниці в Польщі минулою весною становила $ 1,7-2,0 /кг.

Україна в минулому сезоні також робила спроби продавати свіжу суницю в Польщу, але робила це переважно в червні, коли попит на цю ягоду на польському ринку в порівняні з травнем суттєво знизився.

«Експорт української суниці досить сильно залежить від попиту в країнах СНД, ми досі мало знайомі з ринком більш розвинутих країн. В минулому сезоні наші виробники суниці зробили велику справу, їм вдалось збільшити експорт навіть в умовах зменшення власного виробництва. Втім, майже всю суницю вони продавали в Білорусь , частка країн ЄС, які також є нашими сусідами, становила непомітні 3%. До того ж, ми увійшли із суницею в Польщу в червні, коли там було вже достатньо власної ягоди, а попит на імпортну впав майже в 8 разів в порівнянні з травнем! Втім, це теж досвід, який, сподіваюсь, буде використовуватись в наступні сезони», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

За даними «Інфо-Шувар», в травні експортна ціна на українську суницю в Польщі становила $ 2,7-3,5/кг , тобто була навіть помітно вищою від середньої ціни на імпортну ягоду в цій країні. А вже у червні ціни впали до $ 0,9-1,0/кг, скоріше за все мова йшла про поставки сировини для подальшої заморозки.

Нагадуємо, тепер спостерігати за змінами гуртових цін на ягоди та інші види фруктів, ягід, овочів і навіть м’яса та риби можна в режимі реального часу на сайті «Інфо-Шувар» в рубриці «Аналітика».

Сервіс дозволяє порівнювати ціни:

  • в різні періоди поточного та попередніх сезонах
  • на різних ринках, в тому числі, іноземних Інформація оновлюється щоденно в національній та іноземній валютах

Отримати відповідь на будь які питання, стосовно послуг сервісу можна тут

info.shuvar.com

Україна

Польща

суниця

новини

ціни

імпорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити