укр

eng

У березні закупівельні ціни на молоко в Україні продовжують знижуватись

Період Великого Посту, низькі експортні ціни на сухе молоко, поступове збільшення виробництва сировини — ось фактори, які сприяють зниженню закупівельних цін на сире молоко.

Однак зниження закупівельної ціни поки що йде плавно. Відчутного профіциту молока на ринку немає. Погода вносить корективи у зростання виробництва сирого молока, а експортні ціни на масло не сприяють здешевленню молочних жирів.

За останні два тижні сире молоко подешевшало «всього» на 15 коп/кг, тобто на 1—2%.

У першій половині березня якісне молоко від сільгосппідприємств в Україні оцінювалося у 8,80—9,60 грн/кг. Закупівельна ціна молока, виробленого у господарствах населення, в діапазоні 4,50—6,00 грн/кг по жиру. Ціна різниться також в залежності від регіону: молоко закупають дорожче на заході і відносно низька на півдні.

Згідно з офіційною статистикою, динаміка зростання виробництва молока сільгосппідприємств трохи сповільнилася, динаміка зниження у категорії населення — посилилася. Такі тенденції призвели до того, що за результатами двох місяців 2018 року загальне виробництво молока в Україні знизилося на 0,9% до відповідного періоду минулого року.

Виходячи з фактичної динаміки, рівня рентабельності виробництва і озвучених перспектив виробників,прогнозується в 2018 році зростання виробництва молока в категорії сільгосппідприємств на рівні 5—6%, що сприятиме загальному підвищенню промислової переробки на 4—5%. При цьому, офіційна статистика по виробництву молока населеням буде однозначно знижуватися, що в результаті може дати сумарний результат по всіх категоріях виробників на рівні 2017 року.

Ціни на молоко сировину однозначно продовжать знижуватися в першій половині року, однак, можна впевнено сказати, що їх мінімальний рівень буде вище, ніж минулого року.

У найближчі тижні цінові тенденції будуть такими ж, як на початку місяця, ціна просяде ще на 20 копійок.

agronews.ua

Україна

новини

молоко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити