укр

eng

Створення бренду на ринку яблук в Польщі допоможе зробити бізнес більш прогнозованим

Створення брендів могло б вирішити багато проблем для виробників фруктів в Польщі. Особливо над цим треба замислитись виробникам яблук, які присутні на ринку майже цілий рік.

На жаль, сьогодні в країні, яка є найбільшим виробником яблук в Європі, не існує потужного бренду, який міг би впливати на ринок. А це говорить про втрату великих можливостей. Про це в інтерв’ю порталу Sadyogrody.pl повідомив Яцек Садовський, президент маркетингового агентства DEMO Effective Launching.

На думку експерта, для створення бренду не достатньо запакувати продукт та придумати назву, бренд повинен викликати певні емоції в споживача і мати на меті отримати його визнання.

«Бренд потрібен щоб допомагати споживачу приймати рішення щодо здійснення покупки. Бренд – це обіцянка, що продукт якісний або натуральний. Споживач готовий платити за гарантію того, що він отримає дійсно особливий продукт. Той, хто створить перший впізнаваний бренд польського яблука, стане лідером на внутрішньому ринку і зможе встановлювати на ньому тенденції»,- розповідає пан Садовський.

Він вважає, що створення бренду повинно базуватися на чотирьох стратегічних моментах: виробництво, ціна, промоція та дистрибуція «Ціни є величезним викликом в стратегії створення бренду на ринку свіжих фруктів. Ринок яблук не дуже стійкий до зміни ціни, але це не привід для того, щоб відмовлятись від створення бренду. Навпаки, бренд допоможе вашому бізнесу стати більш передбачуваним. Для цього  ви повинні ретельно проаналізувати ваші виробничі можливості, щоб максимально точно спрогнозувати скільки яблук  зможете продавати під вашим брендом в найближчих сезонах»,- каже Яцек Садовський.

Також, фахівець наголошує на тому, що для просування бренду на ринку з таким високим ступенем конкуренції потрібно працювати не тільки над обізнаністю кінцевих покупців, а й проводити потужну навчальну роботу серед персоналу супермаркетів. Належна презентація яблук на плодоовочевих вітринах магазинів в процесі творення бренду необхідна як повітря.

За даними "Інфо-Шувар", станом на 10 квітня 2018 року, ціна на яблуко в Польщі зафіксувалася в діапазоні 1,85-3 zl/кг (0,44-0,72 EUR/кг), в той час як на українському ринку ціна на яблуко становить 14-21 грн/кг (0,44-0,66 EUR/кг).

Нагадаємо, за цінами на яблука, ягоди та інші види фруктів, овочів та інших видів продуктів харчування на гуртових ринках України та країн ЄС можна щоденно спостерігати  на порталі  info.shuvar.com  в рубриці "Аналітика"

sadyogrody.pl

новини

яблука

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити