укр

eng

Обсяги забою свиней скоротилися

Промислова пропозиція живця свиней у першому кварталі 2018 року скоротилася на 10%.

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Свинарі України".

Згідно з останніми даними офіційної статистики, у січні-березні сільськогосподарські підприємства реалізували на забій 118,4 тис. т живця свиней. Це на 1/10 поступається відповідному показникові І кв. 2017 року.

«Скорочення промислової пропозиції свиней забійних кондицій спостерігається у переважній більшості регіонів. Лише у чверті областей виробники збільшили обсяги реалізації свиней на забій. Проте цей приріст не вплинув на загальну картину. Зокрема, не дивлячись на відчутне збільшення реалізації на забій на Київщині, його нівелювало скорочення аналізованого показника на 30% у Полтавській області. Значно стриманішою була пропозиція живця і на Сході: так, виробники з Дніпропетровщини направили на забій майже на 15% живої ваги свиней менше, на 55% менше — на Харківщині, на Луганщині — в 4,5 разів,» — коментують в аналітичному відділі асоціації «Свинарі України».

Експерти додають, що з іншого боку, обсяги вирощування свиней у сільськогосподарських підприємствах зменшилися не так суттєво. Зокрема, за січень-березень вітчизняні промислові свиногосподарства отримали 126,8 тис. т приросту живої ваги. Це на 4,6% менше ніж роком раніше та співставно зміні кількості промислового поголів’я в країні.

Зазначимо, що за даними ДССУ на початок другого кварталу 2018 року чисельність промислового поголів’я в Україні утримується на позначці 3,36 млн голів. Це на 4,3% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та складає майже 55% загального поголів’я свиней в Україні.

agravery.com

Україна

новини

сир

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити