укр

eng

Різноманіття видів та сортів робить групу виробників фруктів успішною, проте, у ситуації з яблуком все трохи по-іншому

"Різноманітність сортів та видів продукції, що вирощує певна група виробників дозволяє їй успішно працювати на ринку. Ми не дуже впливаємо на те, які конкретно види фруктів будуть вирощуватися на фермах наших виробників. Але, у випадку із яблуком, ми прагнемо обмежувати кількість сортів до тих, що є найбільш затребуваними на ринку", - розповідає президент групи виробників фруктів Elita Павел Маєвський в інтерв'ю www.sadyogrody.pl.

На своєму веб-сайті ви розповідаєте, що заснували цю групу, щоб мати змогу забезпечувати своїх клієнтів великими партіями товарів. Чи можете назвати це рішення вдалим?

-Це було правильним рішенням. Для прикладу, у нинішній ситуації, що склалася на ринку яблука, окремим фермерам доводиться нелегко. В той же час , спілка виробників гарантує однорідну якість продукції на належному рівні, а також бере на себе зобов'язання продавати продукцію тих фермерів, які до неї входять та добиватися найвигідніших цін.

Ваші виробники вирощують яблука, вишні, сливи, груші, персики та смородину. Яка продукція є найбільш економічно вигідною? Чи будете ви підтримувати таку диверсифікацію виробництва найближчим часом?

-Що стосується економічної вигідності, то тут важко відповісти однозначно. Ми є успішними на ринку, як група виробників саме завдяки тому що представляємо різноманітну продукцію.

Ви заснували свою групу в 2009 році. До 2014 року не було проблем з продажем фруктів. Яка ситуація спостерігається зараз? На скільки великими є ваші поточні запаси яблука та які сорти там переважають?

-У цьому році у нас немає жодних серйозних проблем з продажем продукції, через помітно меншу пропозицію на ринку, попит є відчутно сильнішим.

Зараз у наших сховищах зберігається майже 1,5 тис. тонн яблук. Серед них такі сорти, як Чемпіон, Айдред, Гала. Не можу не зазначити, що в порівнянні з попереднім роком, поточний обсяг продукції в сховищах є майже вдвічі меншим.

Наприклад, на ринку Китаю віддають перевагу голландським яблукам, а чехи в наших яблуках знаходять залишки пестицидів, вітчизняні споживачі наполегливо шукають на полицях магазинів так звані старі сорти Чи це є, на вашу думку, серйозною проблемою?

-Я не вважаю це проблемою. Точно вирахувати смаки та вподобання споживача — це, мабуть, мрія чи не кожного, хто займається виробництвом та продажем певного виду продукції, однак, кожна людина відрізняється своїми суб’єктивним рисами та смаками. Ми не можемо змінити звички або уподобання споживачів з інших країн, принаймні не відразу.

Що стосується пестицидів, то окремі випадки перевищення стандартів не можуть вплинути на оцінку всього плодоовочевого виробництва в Польщі, проте виробники фруктів повинні бути на сторожі, оскільки про випадки перевищення залишків ЗЗР починають говорити все частіше не тільки в Європі, але і в усьому світі.

Ви продаєте яблука на так званих віддалених ринках? Які з цих ринків ви вважаєте найбільш перспективними?

-Поки що це тільки спроби. Кожен рік відрізняється, проте, в порівнянні з іншими, єгипетський ринок є найбільш перспективним через найбільший попит, кількість замовлень та відносно короткий час, що витрачається на логістику.

Групи виробників часто заявляють, що їх пріоритетом є, наприклад, якість, високий рівень задоволення клієнтів, турбота про природне середовище та ін. Які пріоритети групи "Elita"?

-Я думаю, що всі ми маємо одну мету - як вигідніше продати нашу продукцію, тому підтримка високої якості та турбота про інтереси замовника повинні бути та є головними пріоритетами для нас та інших схожих об’єднань виробників у країні.

sadyogrody.pl

 

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити