укр

eng

Польські виробники не впевнені в тому, що ціни на яблуко в новому сезоні дозволять їм покрити виробничі витрати

Виробники яблук в Польщі не на жарт стурбовані перспективами поточного сезону. Погодні умови, в цілому, сприяють отриманню гарного врожаю, тому, різниця з цінами поточного сезону може бути дуже помітною. Про це пише портал Sadyogrody.pl з посиланням на інтерв’ю з учасниками яблучного ринку.

«Майбутній урожай яблук в Польщі в 2018 році загрожує надлишковим виробництвом і зниженням ціни. Станом на середину травня погода в цілому дуже сприятлива для отримання кращою врожайності», – сказав Хеберт Войняк, презедент Групи виробників фруктів «Rajpol» під час інтерв’ю «Puls Biznesu».

«Якщо в цьому році не буде заморозків та потужних градів, є реальна перспектива рекордного урожаю яблук в Польщі. А це означає, що вартість яблук в цьому році буде помітно нижчою, не факт, що ціни навіть зможуть компенсувати виробничі витрати»,- каже Михал Лахович, глава La-Sad.

В свою чергу, Станислов Мончеський з Gospodarstwa Sadownicze вважає, що 2018 стане роком істини для польських виробників яблук.

«Деякі виробники в цьому сезоні планують отримати врожай на 20% вищій, ніж рік тому, а це означає , що проблем із продажами на свіжому ринку не буде лише у тих, хто запропонує дуже якісне яблуко, інших очікує доля виробників смородини»,- зауважив експерт. Також, пан Мончеський вважає, що станом на сьогодні на переробку вже йде більше половини врожаю польського яблука.

За даними «Інфо-Шувар», щороку Польща збирає 3,5-4,0 млн. тонн яблук. В 2017 році, через несприятливі погодні, умови країна зібрала менше 3 млн. тонн яблук, завдяки цьому, протягом всього поточного сезону польські виробники продавали яблуко досить дорого, польські переробні підприємства вимушені були навіть імпортувати сировину із сусідньої України.

В 2018 році ситуація на Польському ринку може суттєво змінитись, аналіз попередніх сезонів вказує про те, що, за сприятливих погодних умов, Польща тільки за один рік може збільшувати виробництво на 7-20%, а це означає що на ринку країни можуть з’явитись додаткові 200-600 тис. тонн. яблука, при тому, що обсяг експорту польського яблука в середньому за останні 3 сезони становив 0,9-1,0 млн .тонн. Вже більше трьох років Польща експортує яблуко в умовах офіційної заборони в Росії – головного офіційного покупця польського яблука до 2014 року. За цей термін польське яблуко більше стало продаватись в країнах ЄС, Африки, Азії, але головним напрямком лишились саме країни Східної Європи, насамперед Білорусь, частка якої в загальному експорті польського яблука становить 50% і більше.

Порівнювати ціни на найбільш популярні сорти яблука на гуртових ринках України та Польщі в зручній валюті та за будь який період року можна на цьому сайті в рубриці «Аналітика»

info.shuvar.com

Україна

Польща

новини

яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити