укр

eng

Відсутність ефективної системи торгівлі – одна з головних проблем плодоовочевого ринку України - Довгаль

Однією з головних проблем плодоовочевого ринку України є відсутність ефективної системи торгівлі. Існування такої системи неможливе без розуміння потреб споживача, впровадження певних стандартів якості продукції та стратегічного планування обсягів виробництва і продажів на рівні виробника. Про це сказав Микола Довгаль, керівник підрозділу маркетингу спеціальних, овочевих культур та картоплі компанії «Сингента Україна», під час виступу на першій зустрічі Клубу Стратегічних Партнерів.

«Ми досить часто спостерігаємо на нашому ринку дивні речі. Наприклад, український фермер може штучно створювати дефіцит продукції, призупиняючи продажі в очікуванні зростання ціни. Завдяки цьому, вже у другій половині сезону на ринку з’являється великий обсяг не дуже якісної продукції і ціна навпаки суттєво знижується. В таких умовах збудувати системну роботу неможливо, хоча, це могло б гарантувати певну стабільність бізнесу і для виробників, і для торгових компаній», – розповів пан Довгаль.

На думку експерта, український споживач вже диктує певні умови, і виробники, які планують далі розвиватись принаймні на внутрішньому ринку, вимушені будуть дотримуватись цих умов. «Рентабельність вирощування овочів в Україні щороку знижується, тому що зростає вартість ресурсів для впровадження механізації та автоматизації виробництва. Купівельна спроможність українських громадян не зростає, але зростають вимоги до плодоовочевої продукції. Враховуючи ці фактори, майбутнє я бачу саме за продуктом із доданої вартістю, частка якого на ринку України поки що мізерна»,- зауважив фахівець.

Перша зустріч членів Клубу Стратегічних Партнерів проходить сьогодні, 22 травня 2018 року в Києві. Організаторами клубу є компанія «Сингента» та міжнародний проект «USAID». Мета створення Клубу – збільшення на внутрішньому ринку пропозиції якісної та безпечної плодоовочевої продукції вітчизняного виробництва, шляхом налагодження комунікацій та взаємодій між головними гравцями ринку: виробників, переробників, торгівельних мереж, гуртових ринків, представників HoReCa, експортерів, інвесторів, інших зацікавлених організацій. Інтереси гуртових ринків в Клубі представляє ОРСП «Шувар».

info.shuvar.com

Україна

новини

торгівля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити