укр

eng

Перші врожаї кавунів аграрії очікують вже на початку червня

За прогнозами у цьому році перші врожаї кавунів аграріям вдасться зібрати на два тижні раніше звичного.

Про це розповів Володимир Лимар, директор Південної дослідної станції баштанництва НААН України (Голопристанський район Херсонщини).

«П'ять років тому ми досліджували технологію вирощування кавунів і динь в теплицях. Тоді перший урожай вдавалося отримати на початку червня. Але в зв'язку з глобальним потеплінням терміни дозрівання баштанних "зрушили" на два тижні. І тепер кавуни ранніх сортів, що ростуть під плівкою, можуть з'явитися на ринках вже 10-11 червня. А польовий кавун піде на продаж в першій декаді серпня, а не в середині місяця, як зазвичай», — прогнозує Володимир Лимар.

Щодо закупівельної та роздрібної цін на майбутній урожай баштанних культур ні сільськогосподарські виробники, ні комерсанти нічого точно сказати не можуть. Ціноутворення залежатиме від того, наскільки щедрим вдасться урожай кавунів і динь, і яким буде платоспроможний попит на них.

Зауважимо, що на полицях херсонських супермаркетів уже з'явилися перші кавуни за ціною 100 грн/кг. Покупці підозрюють, що така неймовірна дорожнеча цієї ягоди обумовлена експортом з віддалених південних країн. Однак фахівці говорять, що кавуни можуть бути і вітчизняними — тепличними.

agravery.com

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити