укр

eng

В 2018 році Польща збере гарний врожай черешні, а ціни на суницю наприкінці сезону зростуть - експерт

Станом на 24 травня 2018 року, на ринку Польщі разом із вітчизняною суницею вже пропонуються перші партії місцевої черешні раннього сорту Ріван.

За словами фермерів та фахівців ринку, завдяки сприятливим погодним умовам, в цьому році Польща збере набагато більший врожай черешні, пропозиція на ринку зросте, у порівнянні з минулим роком, а потреба в імпорті помітно зменшиться.

На ринку “Броніше” у Варшаві рання черешня сьогодні коштує 4,5-8 zl/кг (1,04-1,86 EUR/кг). На оптовому ринку у м.Люблін середня ціна на вітчизняну черешню була зафіксована на рівні 8 zl/кг (1,86 EUR/кг), - пише портал sadyogrody.pl.

Що стосується суниці садової, то пропозиція цієї ягоди на польському ринку з кожним днем зростає, а ціни продовжують знижуватися.

Як вже повідомлялося раніше, через суттєве зростання виробництва, вже на початку сезону виробники пропонували першу суницю на 20% дешевше, ніж минулого року.

Ціна на суницю на ринку “Броніше”, станом на сьогодні, була зафіксована в межах 8,5-10 zl/кг (1,97-2,32 EUR/кг), в м. Люблін за кілограм суниці потрібно заплатити 8,5-11,5 zl/кг (1,97-2,67 EUR/кг), в м. Радом суниця вже коштує 7-9 zl/кг (1,62-2,09 EUR/кг), а в Познані 7,5-8,5 zl/кг (1,74-1,97 EUR/кг).

Експерти ринку вже зараз висловлюють припущення, що наприкінці сезону ціна на суницю в Польщі може бути набагато більш вигідною для виробників.

“Гарна погода сприяє швидкому дозріванню ягоди, тому, з кожним днем спостерігається динамічне зростання пропозиції вітчизняної суниці. Крім того, у багатьох регіонах переробні підприємства ще не почали скуповувати промислову суницю. Це призводить до того, що на ринку зростають обсяги ягоди нижчої якості, що ще більше стимулює зниження цін.

"На мою думку, наприкінці сезону ціна на суницю зросте і буде набагато більш вигідною для виробника. На ринку буде не так багато пізніх сортів , що може призвести до подорожчання польської суниці саме під кінець сезону”, - пояснює Януш Андзяк, президент Асоціації виробників суниці в Мазовії.

Нагадаємо, щоденно спостерігати за зміною цін на ягоди та інші фрукти, овочі, рибу, м'ясні та молочні продукти в Україні, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі в розділі "Аналітика".

sadyogrody.pl

 

новини

ціни

Польща

суниця

черешня

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити