укр

eng

Перша вишня в Україні з’явилась майже на 3 тижні раніше, ніж рік тому

На ринку України розширюється асортимент вітчизняної ягоди. Станом на 31 травня 2018 року, на найбільшому в Західній Україні оптовому ринку “Шувар” крім суниці та черешні вже пропонується перша вишня із Закарпаття за середньою ціною 30 грн/кг (0,99 EUR/кг).

Пропозиція ягоди поки є доволі обмеженою. Проте, як повідомляють виробники, за сприятливої погоди, вона швидко зростатиме вже в найближчі тижні, адже весна цього року є дуже теплою.

Минулого року перша вишня від українського виробника з’явилася на ринку лише в другій половині червня і теж коштувала 30 грн/кг (1,03 EUR/кг). Врожай української вишні в минулому році був незадовільний через погодні негаразди, втім, завдяки підвищеному попиту в країнах ЄС українські виробники змогли навіть збільшити експорт свіжої та замороженої вишні. В 2017 році Україна експортувала 80 тонн свіжої вишні на суму $ 65 тис, та 1,7 тис. тонн замороженої вишні вартістю $ 2,2 млн. Свіжу вишню Україна експортувала лише в липні.

Що стосується інших вітчизняних ягід, то черешня продовжує плавно просідати в ціні під тиском збільшення пропозиції і сьогодні коштує 15-35 грн/кг (0,49-1,15 EUR/кг). Як повідомляють фахівці “Інфо-Шувар”, станом на 31 травня 2018 року, ціна на цю ягоду в Україні вже зрівнялася із показником в аналогічний період минулого року.

Досить цікава ситуація спостерігається по суниці, тут розбіг в цінах найбільший. Сьогодні на майданчику ОРСП «Шувар» можна знайти ягоду на будь-який смак та за будь-якою ціною. Так, ягода екстра-класу пропонується на майданчику ринку по 35-38 грн/кг (1,15-1,25 EUR/кг), ягоду гіршої якості можна купити від 15 грн/кг (0,49 EUR/кг).

Нагадуємо, спостерігати за щоденними змінами цін на ягоди, фрукти та овочі у зручній валюті можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

info.shuvar.com

Україна

новини

ціни

ягоди

суниця

вишня

черешня

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити