укр

eng

Обсяги виробництва суниці в Польщі в останні роки зростають, проте, є серйозні проблеми з експортом - експерт

“Впродовж останніх кількох років сектор вирощування суниці в Польщі активно розвивався і це було зумовлено двома головними факторами. По-перше, суниця — це та ягода яка завжди користувалася доволі високим попитом серед переробних підприємств та експортерів, тому, була вигідною виробникам. По-друге — вартість робочої сили для збирання врожаю була цілком прийнятною для фермерів. Результатом цього стало суттєве збільшення насаджень під суницею в країні і зниження ціни, яке ми спостерігаємо в поточному сезоні”, - розповів Мірослав Малішевський, президент Спілки садівників Польщі журналістам порталу sadyogrody.pl.

Експерт зазначив, що ситуація із суттєвим збільшенням пропозиції суниці на ринку вже спостерігалася у Польщі в попередніх сезонах. Проте, тоді врівноважити обсяги продукції на ринку було легше, за рахунок експорту на російський ринок, а після введення ембарго ситуація кардинально помінялася.

"Головним ринком збуту польських фруктів і, в тому числі, суниці в попередні роки був східний напрямок. Звичайно, ми також продаємо ягоду до країн Європейського Союзу, але мова йде про зовсім незначні обсяги. Експортувати на більш віддалені ринки нам поки складно. Вимоги до продукції тут дуже суворі.

Ягода, яка успішно експортуватиметься на цей ринок повинна мати однорідну якість, калібр та забарвлення. Система логістики повинна бути досконалою, а партнерські відносини надійними та чітко задокументованими. Ми цим поки похвалитися не можемо”, - пояснює пан Малішевський.

На думку експерта, польські фрукти із суницею, включно, мають непогану репутацію серед споживачів інших країн і цей імідж потрібно підтримувати потужною рекламою.

"Ми зараз зусередили увагу на ефективній маркетинговій стратегії. Проводимо рекламні акції, щоб продемонструвати та донести до споживача переваги польських фруктів - їх відмінний смак, високу якість та привабливу ціну. Тобто, ми прагнемо акцентувати саме ті фактори, які є вирішальними для споживачів. Ми вже почули схвальну думку щодо нашої продукції у Швеції, Фінляндії, Чехії та Австрії, де в останні кілька років  активно проводили кампанії з просування польських ягід", - зазначив Мирослав Малішевський.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на 4 червня 2018 року, на гуртовому ринку “Броніше у Варшаві свіжа суниця пропонується в ціновому діапазні 3,5-6 zl/кг (0,82-1,4 EUR/кг). В той самий час, українська суниця коштує майже на 14% дешевше від польської 24-34 грн/кг (0,79-1,12 EUR/кг).

За подальшим розвитком подій на ринку ягід України, Польщі та Іспанії зручно стежити на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

новини

суниця

ціни

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити