укр

eng

Польські фермери просять обмежити імпорт дешевої малини з України

Станом на 13 червня 2018р., середня ціна за кілограм малини у місті Красник, що у Люблінському воєводстві у Польщі опустилася до критичної позначки 2 zl (0,47 EUR/кг), - пише портал sadyogrody.pl.

Ситуацію, що склалася фермери вже називають критичною для себе, насамперед, з економічної точки зору.

"Якщо ціна зберігатиметься на тому ж рівні, нам загрожує локальна економічна криза" – ділиться своїми побоюваннями Анджей Маж, староста міста Красник.

Виробники та Асоціація польських садівників вже звертаються до уряду з проханням обмежити імпорт дешевої малини з України, яка вже згодом з’явиться на ринку Польщі, а також перевірити наявність змови серед польских переробних підприємств.

"Якщо б я раніше знав, що ціни на малину будуть настільки низькими, я б не вкладав кошти в її виробництво. Мені потрібно чимось забезпечувати сім'ю. А малина — це зараз моє єдине джерело доходів, точно так само, як і багатьох моїх колег", - розповідає Кшиштоф Віртель, один із польських фермерів.

Нагадаємо, що у 2017 році середня ціна на малину в Польщі складала 3,5 zl/кг. Станом на сьогодні деякі фермери вже змушені розпродавати свою ягоду майже на 75% дешевше.

Як повідомляє “Інфо-Шувар”, сезон малини в Україні розпочався тиждень тому, за останній тиждень середня ціна на цю ягоду впала більш, ніж на 50% . Сьогодні на свіжому ринку українські фермери пропонують свою малину за середньою ціною 60 грн/кг (1,95 EUR/кг).

Відстежувати ціни на малину та інші ягоди,фрукти та овочі на ринку України, Польщі та Іспанії дуже легко на цьому порталі, просто обравши в розділі “Аналітика” потрібний продукт.

sadyogrody.pl

Україна

новини

малина

ціни

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити