укр

eng

Україна: сільгоспвиробники нарощують виробництво молока, господарства населення – скорочують

У червні ринок молока сировини в Україні дещо збалансувався: ціни на фермерську сировину перестали знижуватися, а перегляд цін для молока господарств населення відбувався тільки на початку місяця. – ІНФАГРО

Уже можна з упевненістю стверджувати, що ціна сирого молока в цьому календарному році досягла дна.

На початку 2018 Інфагро в своїх цінових прогнозах (щомісячний звіт з прогнозом цін) на основі молочних індексів прогнозувало на червень середню ціну молока сільгоспвиробників на рівні 8,20-8,40 грн / кг. Саме таку, 8,27 грн/кг, усереднену вартість фермерської сировини ми і спостерігаємо сьогодні.

В цілому ж, ціни молока сільгосппідприємств традиційно розкидані, товар закуповується і по 9,00 грн / кг, і по 7,60 грн / кг, залежно від якості, обсягу і регіону.

Сировина господарств населення в середині червня оцінюється в середньому по країні в 4,00 грн / кг.

Офіційні цифри виробництва молока за п’ять місяців підтверджують усталені тренди: показник по категорії домогосподарств активно знижується і тягне загальний результат вниз, тим самим нівелюючи зростання виробництва в категорії сільгоспвиробників, причому зростання чимале.

Згідно з даними Держстату, з початку року в Україні вироблено 3,9 млн. тонн молока, що на 1,3% менше аналогічного періоду 2017 року. Зниження по господарствах населення становить -3% до минулого року, збільшення по сільгосппідприємствах +2,9%.

infagro.com.ua

Україна

новини

молоко

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити