укр

eng

Не GLOBAL G.A.P. єдиним: що треба знати українським виробникам овочів та фруктів про вимоги на ринку ЄС?

Умови для міжнародної торгівлі щороку стають складнішими. З одного боку, зниження торгових бар’єрів стимулює розвиток експорту з країн, що розвиваються,  а з іншого боку, роздрібні мережі ЄС постійно підвищують вимоги до якості продукції і, тим самим, захищають власного виробника. Особливу увагу європейський рітейл сьогодні приділяє залишкам діючих речовин ЗЗР в овочах та фруктах. При цьому вимоги кожної мережі досить специфічні, тому європейським виробникам зручніше вирощувати овочі і фрукти під конкретний супермаркет.

«Деякі українські виробники вважають, що наявність Global Gap гарантує вихід на ринки ЄС. Забудьте про це.  Крім цього стандарту, для виходу на ринок ЄС потрібно дотримуватись стандартів європейських роздрібних мереж. В кожній мережі вимоги свої  вони щороку стають жорсткішими»,- повідомив  Петер Ван Аркель, міжнародний експерт з садівництва, під час виступу на Міжнародній науково-практичній конференції «Технології та інновації: від землі - до готового продукту».

За словами пана Ван Аркеля, така політика європейського рітейлу обумовлена дуже високою конкуренцією, кожна мережа в такий спосіб намагається довести споживачу що її продукція  найбезпечніша. Крім того, це дозволяє країні  захистити внутрішнього виробника від конкуренції із дешевим імпортом.

 «Додаткові вимоги слід також розглядати, як спосіб  захисту внутрішнього ринку країн ЄС від дешевого імпорту. Деякі країни передбачали такий розвиток подій. Експортери Чилі вже у 2003 році працювали  за стандартами Німеччини, бо хотіли  бути впевненими, що покупець не поверне їм продукцію, яку вони відправляють через океан. Це справді гарний приклад, щоб бути впевненим в успіху угоди з європейськими покупцями, треба одразу орієнтуватись на найбільш вимогливі країни», -зазначив експерт.

Найбільш жорсткі вимоги до безпечності продукції сьогодні ставить Німеччина, на другому місці Австрія, Бельгія, Голандія. Найбільш лояльними є  Швейцарія, Швеція та Фінляндія. Навіть мережі Польщі почали вимагати зменшення залишків діючих речовин в плодоовочевій продукції.

info.shuvar.com

Україна

новини

Європа

експорт

імпорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити