укр

eng

В Україні помітно подорожчала ріпчаста цибуля

Від початку тижня ціни на ріпчасту цибулю на ринку України зросли майже на 50%, - про це повідомляють фахівці сервісу “Інфо-Шувар” на основі даних власного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках України.

Згідно цього моніторингу, з початку поточного тижня на майданчику найбільшого оптового ринку Західної України ОРСП “Шувар” цибуля зросла в ціні більш, ніж на 45% і, станом на 24 липня 2018 року, вже пропонується в діапазоні 5-7,5 грн/кг (0,16-0,24 EUR/кг).

На ринку “Столичний” у Києві та “Нежданний” у Херсонській області цибуля сьогодні пропонується по 5-6 грн/кг (0,16-0,19 EUR/кг).

Експерти “Інфо-Шувар” пояснюють - зростання ціни на цибулю пов’язане із періодом міжсезоння : збирання озимої цибулі закінчилось дещо передчасно, а збирання врожаю цибулі, яку фермери сіяли в цьому році , розпочнеться лише за 7-10 днів. До того ж, на минулому тижні збиранню врожаю на Півдні заважали дощі. Саме з цих причин, пропозиція цибулі на ринку України помітно зменшилася, а ціни, як наслідок, пішли вгору. В господарствах Півдня цибуля дорожчає майже кожного дня і, станом на сьогодні, деякі фермери вже здійснюють продажі по 4,0-4,5 грн/кг (0,13-0,15 EUR/кг). Слід зазначити, що попри помітне подорожчання впродовж останніх днів, цибуля в Україні все ще залишається майже на 20% дешевшою , у порівнянні із минулим роком.

Для порівняння у сусідній Польщі цибуля сьогодні коштує в межах 0,9-1,3 zl/кг (0,21-0,3 EUR/кг).

Спостерігати за змінами цін на ринку плодоовочевої продукції в Україні, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

info.shuvar.com

Ураїна

новини

цибуля

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити