укр

eng

У найближчі сезони врожай вишні в ЄС продовжить зростати - експерти

Через неврожай у минулому році, ціни на вишню, як в Польщі, так і на ринку ЄС загалом встановилися на доволі високому рівні. Такий розвиток подій призвів до того, що площі під садами вишні в країнах- виробниках і Україні, в тому числі, помітно збільшилися. Хоча молоді дерева в цьому ще не почали плодоносити, експерти роблять висновки, що в найближчі сезони врожай вишні в ЄС продовжить зростати, - пише портал sadyogrody.pl.

Польські фермери серйозно занепокоєні таким станом речей, оскільки сади в цьому році були перевантажені урожаєм, а зростання пропозиції, відповідно, вже не дозволяє розраховувати на минулорічний рівень цін.

До слова, сербські та українські фермери теж повідомляють про доволі велику пропозицію ягоди в цьому році.

За оцінками фахівців Інституту сільського господарства Польщі, загальний врожай польської вишні в цьому році зріс у 2,5 рази до рівня близько 50 тис. тонн вишні.

Станом на сьогодні, середня закупівельна ціна на промислову вишню в Польщі скадає 0,56 zl / кг (0,13 EUR/кг), трохи дорожче коштує ягода, яка йде на заморозку - 1,24 zl / кг (0,29 EUR/кг).

За тим як міняється ціна на плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії можна легко стежити на цьому порталі у розділі “Аналітика”

info.shuvar.com

 

новини

Польща

вишня

ягоди

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити