укр

eng

Через зростання цін ЄС активізував поставки свинини на український ринок

За сім місяців з початку року в Україну завезли понад 12 тис. т імпортної свинини. Як свідчать дані митної статистики Державної фіскальної служби — переважно з Нідерландів, Німеччини та Данії. В грошовому вираженні ці три країни забезпечили майже 58% зовнішніх поставок.

Порівняно з минулим роком обсяги імпортованої свинини вдвічі більші, повідомляють в Асоціації свинарів.

А от експорт продукту вітчизняного виробництва скоротився в десять разів. За січень-липень 2018-го експортовано всього 1,2 тис. т вартістю $2,6 млн.

Тож за вказаний період Україна «фінішувала» з від’ємним зовнішньторговим сальдо, яке майже сягнуло $20 млн.

В асоціації також звертають увагу на особливо активний імпорт в липні. Фактично за другий місяць літа завезено 30% сукупних обсягів імпорту свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Причинами такої активізації було те, що на тлі меншої внутрішньої пропозиції свинини закупівельні ціни упродовж усього періоду перевищували бар’єрний рівень — цінову межу, при перевищенні якої надходження імпорту стає економічно обґрунтованим, пояснюють свинарі.

Також в асоціації звертають увагу на активізацію імпорту свинячого жиру. З початку року з країн ЄС надійшло понад 32 тис. т цієї продукції або на чверть більше, ніж торік.

Сумарні витрати на імпорт свинини та свинячого жиру протягом січня-липня 2018-го склали понад 60% вартості завезення продукції, що входить до групи «М’ясо та їстівні субпродукти».

agroday.com.ua

Україна

новини

свинина

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити