укр

eng

Польща провалила кампанію, націлену на популяризацію яблука на ринку Китаю

Кампанію з популяризації польського яблука на ринку  Китаю можна вважати проваленою. Про це повідомляє портал Puls Biznesu, із посиланням на експертів яблучної галузі в Польщі.

Після введення ембарго в РФ, польські виробники почали активно шукати альтернативні канали збуту. Серед ринків із найбільшим потенціалом експорту розглядалась Азія. Великі ставки робились на Китай - країну з найбільшою концентрацією споживачів.

Про амбіції виходу на ринок Піднебесної  в червні 2016 р. заявляли представники  польського консорціуму «Appolonia». Мова йшла про контракт на поставки в Китай  40-50 тис. тонн польського яблука на суму $40-50 млн. через China Poland Trading Platform. Це був найбільший контракт в історії торгових відносин на ринку десертних яблук  між Польщею та Китаєм.  Пізніше повідомлялось про ще один контракт із китайським імпортером фруктів «Chongqing Jinguoyuan»

В тім цим планам на судилося здійснитися. «У відносно врожайному сезоні 2016/2017 років в Китай було відправлено трохи більше 1 тис. тонн яблука з Польщі, а в минулому сезоні експорт польського яблука в даному напрямку майже не здійснювався. Причина провалу - відсутність консолідації зусиль всіх учасників ланцюгу поставок», - повідомив Маріуш Дзивульський,  аналітик аграрного ринку банку PKO Bank Polski

Нагадаємо, за роки дії ембарго Польща збільшила географію експорту яблука, але головними ринком збуту, як і раніше,  лишились країни ЄС та Східна Європа. Кожного сезону країна експортує 800-1000 тис. тон яблука, тобто 20-30% власного врожаю. Майже половина цього обсягу продається до  Білорусі і близько 40% в країни ЄС.

Спостерігати та порівнювати  зміни цін на яблуко в Україні та Польщі  можно на цьому порталі в рубриці "Аналітика"

info.shuvar.com

яблука

фрукти

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити