укр

eng

Ціни на лохину в найближчі роки просядуть - експерт

Ціни на лохину протягом найближчих 2-3 років просядуть на 10-15%. Такими прогнозами поділився Олександр Ярещенко, заступник директора Інституту садівництва НААН України, передає profihort.

При цьому, враховуючи невисоку купівельну спроможність українців, фахівець вважає, що попит на ягоду і далі суттєво відставатиме від пропозиції.

Він зазначає, що зараз світове виробництво лохини або чорниці високорослої активно зростає. За останні 20 років валовий збір ягоди збільшився у 25 разів, тоді як, наприклад, суниці — лише вдвічі.

Дві третіх виробництва чорниці високорослої зосереджено в країнах Європейського союзу. Найбільші виробники – Польща, Німеччина, Португалія, Іспанія і Нідерланди. Саме у них варто було б набиратися досвіду та вчитися конкурувати українським виробникам, каже Ярещенко.

Водночас найбільшим ринком збуту лохини є Китай. До нього згодом можуть приєднатися країни Близького Сходу, Індонезія та Туреччина, хоча для їхнього споживання лохина не є традиційною культурою, додає експерт.

До слова, в Україні офіційно лохиною засаджено 600 га. До 30% плантацій тримають професійні ягідники.

При цьому 45% посівів припадають на Житомирщину, решта переважно розташовані у Волинській, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

agroday.com.ua

Україна

новини

лохина

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити