укр

eng

Ринок органічних продуктів запрацює за новими правилами через рік

Виробництво та обіг органічних продуктів в Україні запрацює за новими правилами з серпня 2019 року. До того часу необхідно розробити та затвердити близько 15 нормативно-правових актів та привести всі правила у відповідність до нового закону, розповіла на прес-конференції Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства, передає УНІАН.

Для учасників органічного ринку розроблять три окремих реєстри: операторів, органів сертифікації та насіння.

«Це будуть три базових реєстри. Відкриті, прозорі та у вільному доступі», — зазначила Трофімцева.

Передбачається, що підзаконні акти, над якими працюватиме міністерство до серпня 2019-го, урегулюють ринок органіки відповідно до норм, що діють на міжнародному ринку.

Нині вже готовий перший драфт детальних правил органічного ринку, який включає в себе особливості паралельного виробництва, зберігання, перевезення, маркування тощо.

Зі свого боку Євген Мілованов, голова правління Федерації органічного руху, зазначив, що в Україні зараз працюють сотні виробників продукції органік. Зараз у своїй діяльності вони орієнтуються на стандарти Євросоюзу.

Однак поки що органічне виробництво не набуло в нашій державі широкого розмаху. За офіційними даними, ним зайнято до 1% сільгоспугідь. Причому, останнім часом ця площа скорочується. Якщо рік тому, за різними оцінками, налічувалося від 380 тис. до 410 тис. га, то зараз – на 100 тис. га менше.

Приблизно 98% української органічної продукції йде на експорт.

agroday.com.ua

Україна

новини

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити